De Dansschool voor Leeuwarden en Omgeving - Adema Dance Center

ADEMA DANCE CENTER

DE DANSSCHOOL VOOR LEEUWARDEN

EN OMGEVING

HOFDANSEN

(placeholder)

YOUTUBE

(placeholder)
(placeholder)


Adema Dance Center


Wijbrand de Geeststraat 27/a

8921 AJ Leeuwarden

Tel. 058 - 2135799


Adema Dance Center is de énige volledig FDO gediplomeerde dansschool in Leeuwarden en omgeving. De garantie voor goed en gezellig dansonderwijs.

© 2024 Adema Dance Center

Social Media

(placeholder)

HOFDANSEN

Leeuwarden is jarenlang Hofstad van de Friese Nassaus geweest, de voorouders van het huidige Huis van Oranje. Gedurende 2018 was Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa. Een mooie gelegenheid om meer aandacht te schenken aan de danscultuur van de voormalige Europese Vorstenhuizen.

De Friese Stadhouder Willem Lodewijk, die in 1585 de Universiteit van Franeker oprichtte, liet o.a dansles in het rooster opnemen. Edellieden die in die tijd aan het hof verschenen, dienden over goede manieren te beschikken, en dansen was hierbij een belangrijk sociaal gebeuren.


In navolging van het Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden, danste ook de Friese adel op hun State. Stadhouder Willem Frederik was, voordat hij met Albertina Agnes trouwde, een graag geziene gast.


De Friese Stadhouders onderhielden nauwe betrekkingen met de Europese Vorstenhuizen waar ook veel en graag werd gedanst. Aan de hoven waren dansmeesters verbonden om de adel in de danskunst en omgangsvormen te onderrichten.


Het Hofdansen maakte in de loop der eeuwen veel ontwikkelingen door onder invloed van dansmeesters aan het Italiaanse Hof, het Franse Hof van Lodewijk XIV, en tijdens de Engelse Regency, om uiteindelijk te eindigen met de populaire Weense Bals.


Ervaar de charme van deze mooie dansperiodes en volg een danscursus of workshop Hofdansen bij Adema Dance Center.

(placeholder)

HOFDANSEN/JANE AUSTEN

Adema Dance Center geeft gedurende het hele jaar cursussen HOFDANSEN en JANE AUSTEN DANSEN. Voor iedereen die van cultuur en historie houdt.

Hofdansen - Adema Dance Center

TEL. 058-2135799


Voor meer informatie en opgave:

Lesdag:

Tijd:

Plaats:

Duur/Prijs:

Start:

Maandag- t/m Zondag

Op afspraak

Adema Dance Center

6 Lessen/€90 p.p.

Juni 2024

Geen proeflessen mogelijk.

Aanmelding per paar.